Δειτε με...... Πλέγμα Λίστα

Tidal, η νέα υπηρεσία streaming μουσικής που ανήκει σε δημοφιλείς καλλιτέχνες


Νέος παίκτης στην αγορά των υπηρεσιών straming μουσικής κάνει την εμφάνιση του από σήμερα, με την ονομασία Tidal και έχοντας από πίσω της δημοφιλείς καλλιτέχνες οι οποίοι και αποτελούν συνιδρυτές της εταιρείας.

Έτσι πριν μερικές ώρες, το Tidal ξεκίνησε επίσημα τη διάθεση των υπηρεσιών του, οι οποίες δε διαφέρουν από αυτές άλλων υπηρεσιών streaming μουσικής όπως το Spotify, το Pandrora, το Deezer κ.α. Το κύριο σημείο διαφοροποίησης του Tidal από τους ανταγωνιστές του είναι σύμφωνα με τους δημιουργούς του η κορυφαία ποιότητα ήχου που προσφέρει αλλά και το ότι ανήκει σε δημοφιλείς καλλιτέχνες του χώρου οι οποίο επιθυμούν να αλλάξουν την ισχύουσα επιζήμια κατάσταση σε ότι αφορά τις αμοιβές.

Ενδεικτικό είναι ότι κατά την επίσημη παρουσίαση, καλλιτέχνες όπως oi Daft Pank, Coldplay, Arcade Fire, Madonna, Rihanna, Beyonce, Kanye West, Jay Z κ.α, βρέθηκαν στη σκηνή, υπογράφοντας τη «διακήρυξη λειτουργίας» της υπηρεσίας, η οποία επιθυμεί να καταστήσει τους καλλιτέχνες υπεύθυνους για το διαμοιρασμό της μουσικής τους. Σε δηλώσεις τους δεν έλειψαν δηλώσεις όπως «Avengers της μουσικής», ξεκαθαρίζοντας ότι το Tidal θα πληρώνει τα διπλάσια χρήματα στους καλλιτέχνες απ' ότι άλλες ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του Tidal θα είναι το αποκλειστικό περιεχόμενο που θα είναι σε θέση να προσφέρει με βάση συμφωνίες στις οποίες θα προχωρήσει με καλλιτέχνες, χωρίς να διευκρινίζεται αν οι ιδρυτές του θα αφαιρέσουν τη μουσική τους από άλλες παρόμοιες υπηρεσίες!


Κοινοποιηστε Google Plus

Σχετικα με iNdroidowS

    Σχολιαστε με Blogger
    Σχολιαστε με Facebook
/-----------------shortenurl---------------> /------------------endshortenurl---------------->