Δειτε με...... Πλέγμα Λίστα

Qualcomm και Intel: Ανακοίνωσαν συμφωνία συνεργασίας

Qualcomm και Intel: Ανακοίνωσαν συμφωνία συνεργασίας
Σε μια συνεργασία έκπληξη προχώρησαν Intel και Qualcomm, με τις δυο εταιρείες να αποφασίσουν να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και πόρους, σε μια προσπάθεια να προλάβουν τυχόν εξελίξεις στην φημολογούμενη εξαγορά της AMD από τη Samsung. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών η Intel θα παραχωρήσει στην Qualcomm πρόσβαση στις παραγωγικές της μονάδες, οι οποίες ως γνωστόν είναι οι κορυφαίες στον κόσμο στο αντικείμενο τους, τόσο από πλευράς τεχνολογίας όσο και από άποψη παραγωγικής δυνατότητας. Το «αντάλλαγμα» θα είναι η τεχνογνωσία της Qualcomm στα SoC για smartphones, κυρίως σχετικά με τεχνολογίες embedded modem, DSP και GPU. 

Η συνεργασία αυτή αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τις δύο εταιρείες: Η Intel θα καταφέρει να κερδίσει μερίδιο στην mobile αγορά, ενώ η Qualcomm θα καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήματα που εμφανίζονται στα high end SoC της, όπως ο Snapdragon 810, χάρη στην τεχνολογία της Intel, με μετάβαση σε state of the art λιθογραφική διαδικασία (14 nm). Την ίδια στιγμή, και για την ομαλή πραγματοποίηση της συμφωνίας, Qualcomm και Intel αποφάσισαν ότι Atom και Snapdragon δεν θα έρθουν σε ευθύ ανταγωνισμό για τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά θα συνυπάρχουν συμπληρωματικά. 

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας με την Qualcomm», δήλωσε ο Brian Krzanich, CEO της Intel, και συνέχισε: «Η συνεργασία μας θα αφορά την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τεχνολογίας και παραγωγικών μονάδων, σε μια προσπάθεια να παράγουμε καινοτόμα προϊόντα για τις mobile συσκευές». Από την πλευρά του, ο Steven Mollenkopf, που ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας πριν από περίπου 13 μήνες δήλωσε: «Στην Qualcomm είμαστε βέβαιοι ότι η συμφωνία αυτή θα συμβάλλει σε ένα λαμπρότερο μέλλον για την τεχνολογία. Χαιρόμαστε πολύ για τη συνεργασία μας με την Intel και ανυπομονούμε να δούμε τα πρώτα της αποτελέσματα

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία, που αναμένεται να αλλάξει το τοπίο στην αγορά των SoC για mobile συσκευές. Θα δούμε καινοτόμα αποτελέσματα από αυτήν την πολλά υποσχόμενη συνεργασία; Πώς πιστεύετε ότι θα αντιδράσουν οι ανταγωνιστές των δύο εταιρειών; 
Κοινοποιηστε Google Plus

Σχετικα με iNdroidowS

    Σχολιαστε με Blogger
    Σχολιαστε με Facebook
/-----------------shortenurl---------------> /------------------endshortenurl---------------->