Δειτε με...... Πλέγμα Λίστα

H DARPA ετοιμάζει κάτι καλύτερο απ' το GPS


Νέα τεχνολογία εντοπισμού γεωγραφικής θέσης.

Με δεδομένο πως το GPS αναπτύχθηκε αρχικά για στρατιωτικές χρήσεις, είναι λογικό οι νέες τεχνολογίες που έχει στα σκαριά η DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) του αμερικανικού Πενταγώνου να παρουσιάζουν ενδιαφέρον και για «απλούς» χρήστες σαν εμάς. Όπως για παράδειγμα η νέα τεχνολογία εντοπισμού γεωγραφικής θέσης. 

Βλέπεις, η DARPA θεωρεί ότι στις μέρες μας, οι δυνατότητες του GPS είναι αρκετά περιορισμένες και πιστεύει πως μπορεί να αντικατασταθεί με κάτι που να προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια και να είναι περισσότερο ευέλικτο. Η νέα αυτή τεχνολογία θα αξιοποιεί το γυροσκόπιο και το επιταχυνσιόμετρο και άλλους αισθητήρες των συσκευών, ώστε εφόσον γνωρίζει το σημείο εκκίνησης, να μπορεί να βρει σε ποιο ακριβώς σημείο του χάρτη έχεις μετακινηθεί, χωρίς να πρέπει να συνδεθεί στο Internet ή να εντοπίσει δορυφόρους. Μάλιστα οι ερευνητές προσπαθούν να κατασκευάσουν νέους αισθητήρες που θα συμβάλλουν στον εντοπισμό της θέσης του χρήστη, εκμεταλλευόμενοι τις επίγειες τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές εκπομπές. 

Το εν λόγω σύστημα ονομάζεται ASPN (All Source Positioning and Navigation) και η DARPA θεωρεί πως θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στις περιπτώσεις που δεν είναι εύκολη η επαφή με τους δορυφόρους, ενώ παράλληλα αναμένεται η κατανάλωση ενέργειας να είναι αισθητά χαμηλότερη από αυτή ενός συστήματος GPS. Σε κάθε περίπτωση, το βέβαιο είναι πως τη νέα τεχνολογία -όταν και αν η ανάπτυξή της ολοκληρωθεί με επιτυχία- θα απολαμβάνει αρχικά αποκλειστικά ο στρατός των Η.Π.Α.
Κοινοποιηστε Google Plus

Σχετικα με iNdroidowS

    Σχολιαστε με Blogger
    Σχολιαστε με Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω ,θα ηθελα να μην ξεχασουμε τη γλωσσα μας! Οποτε οχι Greeklish!!

/-----------------shortenurl---------------> /------------------endshortenurl---------------->