Δειτε με...... Πλέγμα Λίστα

FT: Η Ελλάδα προετοιμάζεται για χρεοκοπία - Μαξίμου: Θα σας απογοητεύσουμε


«Η Ελλάδα, θα τους απογοητεύσουμε για μια ακόμα φορά, δεν προετοιμάζεται για καμιά χρεοκοπία», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Απαντούν, έτσι, σε δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο ο μόνος τρόπος για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα, είναι να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Μάλιστα ο συντάκτης επικαλείται αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι «φτάσαμε πλέον στο τέλος του δρόμου» και πως «αν οι Ευρωπαίοι δεν αποδεσμεύσουν άμεσα τα χρήματα της επόμενης δόσης δεν υπάρχει εναλλακτική -εκτός από την χρεοκοπία».

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με στόχο μια αμοιβαία επωφελή λύση», υπογραμμίζουν κυβερνητικοί κύκλοι και επιμένουν πως «η 24η Απριλίου θα αποδειχθεί μια ακόμα ημερομηνία που δεν θα συμβεί το "τέλος του κόσμου"»

Οι Financial Times σημειώνουν, ότι και άλλες χώρες της ΕΕ έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται και να κάνουν τα δικά τους σχέδια, προκειμένου να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές συνέπειες ενός Grexit, όταν και αν αυτό γίνει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μια ελληνική χρεοκοπία θα αποτελούσε ένα σοκ «δίχως προηγούμενο» για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση της Ευρώπης, πέντε μόλις χρόνια αφότου η Ελλάδα έλαβε τα δύο πρώτα πακέτα-διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ. 

Το Μαξίμου απαντά πως έχουν προηγηθεί η ημερομηνία των εκλογών της 25η Ιανουαρίου, η 28η Φεβρουαρίου η οποία ήταν η ημερομηνία λήξης της συμφωνίας Σαμαρά και η 9η Απριλίου η οποία ήταν η ημερομηνία αποπληρωμής δόσης προς το ΔΝΤ.

«Αυτό που φαίνεται να ενοχλεί είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις πολιτικές λιτότητας βάζοντας ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα το ζήτημα της ανάπτυξης», αναφέρουν οι ίδιες πηγές, καταλήγοντας ότι περιμένουν με ενδιαφέρον το άρθρο των FT της 25ης Απριλίου.

Ωστόσο, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, η προειδοποίηση μιας επικείμενης χρεοκοπίας από Έλληνα αξιωματούχο, μπορεί να αποτελεί μια διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να επιτύχει πιο ευνοϊκούς όρους σε μια νέα συμφωνία με τους δανειστές. Όμως, σύμφωνα με τους FT, η προειδοποίηση αυτή δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα.

Πηγη : newpost



Κοινοποιηστε Google Plus

Σχετικα με iNdroidowS

    Σχολιαστε με Blogger
    Σχολιαστε με Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω ,θα ηθελα να μην ξεχασουμε τη γλωσσα μας! Οποτε οχι Greeklish!!

/-----------------shortenurl---------------> /------------------endshortenurl---------------->