Δειτε με...... Πλέγμα Λίστα

Πάμε διάστημα;

Η δημιουργία αποικίας εκτός του πλανήτη Γη βρίσκεται ήδη υπό σχεδιασμό!
Θυμάστε τις παλιές ταινίες επιστημονικής φαντασίας που έδειχναν μετά το 2010 ταξίδια στον Άρη, πλήρη γεύματα σε χαπάκια και ιπτάμενα αυτοκίνητα; Οι γυναίκες θα προτιμούσαν να έχουν εφευρεθεί τα ολοκληρωμένα γεύματα σε μορφή χαπιού για να γλυτώσουν το μαγείρεμα και οι άντρες τα ιπτάμενα αυτοκίνητα για να γλυτώσουν την κίνηση, τελικά όμως η μετοίκιση στο Άρη είναι πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζουμε και υπάρχουν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι που έκαναν αίτηση για ένα ταξίδι στον κόκκινο πλανήτη... χωρίς επιστροφή!
SpaceNews02_thehomeissue
Οι αρμόδιοι λένε πως θα υπάρχουν όλες οι ανέσεις...
Το πρότζεκτ των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ξεκίνησε από τον Δανό επιχειρηματία Bas Lansdorp σκοπεύει να εγκαταστήσει τον πρώτο ανθρώπινο μόνιμο οικισμό στον Άρη το 2023. Οι άνθρωποι εκεί θα ζουν σε συναρμολογούμενες εγκαταστάσεις που θα αποτελούνται από διάφορες φουσκωτές μονάδες. Ο οικισμός θα έχει εσωτερικές φάρμες όπου θα καλλιεργούνται τα φαγώσιμα προϊόντα και θα παρέχει όσα και ένα κανονικό σπίτι, εξαιρούνται φυσικά οι βεράντες.
Αν σας αρέσει η ιδέα να ζήσετε στο διάστημα αλλά ο πλανήτης Άρης σας πέφτει κάπως μακριά μην ανησυχείτε, υπάρχουν σχέδια και για το φεγγάρι. Το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster & Partners έχει ήδη ανακοινώσει τη συνεργασία του με το ESA (European Space Agency) ώστε να μελετήσουν την πιθανότητα δημιουργίας σεληνιακών κατοικιών με τη χρήση 3D printing δηλαδή υπερσύγχρονων μηχανών που εκτυπώνουν τρισδιάστατα μοντέλα. Η τεχνολογία υπάρχει, οι ιδέες είναι στο τραπέζι οπότε μένει να δείτε τι τελικά θα γίνει με την ανθρώπινη αποίκιση στο διάστημα.
SpaceNews03_thehomeissue
3D printer
Κοινοποιηστε Google Plus

Σχετικα με iNdroidowS

    Σχολιαστε με Blogger
    Σχολιαστε με Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω ,θα ηθελα να μην ξεχασουμε τη γλωσσα μας! Οποτε οχι Greeklish!!

/-----------------shortenurl---------------> /------------------endshortenurl---------------->